sunnuntai 11. helmikuuta 2018

2.viikko Sloveniassa

ma 5.2
Päivä töitä, mutta illalla kerkesin näkemään vielä kauniin auringonlaskun läheiseltä mäeltä ja viikko oli aloitettu oikein :)
ti 6.2. & ke 7.2.
Töitä 7-15, jonka jälkeen ihan poikki. Tässä vaiheessa reissua alkaa olemaan jo ihan liian väsynyt. Henkisesti ja fyysisesti kaikkensa antanut, siihen päälle vielä kulttuurishokki! Torstai otettiin kaverini kanssa vapaaksi (Sloveniassa juhlitaan kulttuuripäivää), niin pääsee hieman huilaamaan :) .

to 8.2.
12.00
Europe square

Vapaa päivä, pitkään nukkuminen ja olo heti parempi, kun saa väsymystä pois :)
Lähdimme koko porukan voimin Italian ja Slovenian rajalle, jossa sijaitsee myös Trg Evrope eli Euroopan aukio. Sinne on sijoitettu laatta, joka symboloi Gorizian (Italia) ja Nova Gorican (Slovenia) rinnakkaiseloa, kontrastojen poistamista ja Euroopan yhdistymistä. Se laiteettiin paikalleen kun Slovenia liittyi EU:hun.


Laatan edessä sijaitseva rakennus on Nova Gorican rautatiesasema.


Tästä vielä jatkoimme Gorizian puolelle ja törmäsimme moniin kauniisiin taloihin kuten tämä "Barbie-talo" :) .


pe 9.2
Normaali työpäivä, viikonloppua odotellessa.
Nova Goricassa on jo kevät meneillään ja luonto on todella kaunista, kun se on puhkeamassa kukkaan <3la 10.2.
10.39
Rautatieasema


Rautatieasema oli ihanan vanhanaikainen!Siitä matka jatkui kohti Bled-järveä, junalla. Reitti, jonka juna meni on sanottu olevan Slovenian kaunein. Se seurasi Soca-jokea, jossa on turkoosin väristä vettä!! Uskomaton näky :) Kuvissa sinisyys ei tule mitenkään oikeuksiinsa .
Kun pääsimme vuoristoon sää teki täyden käännöksen aurinkoisesta, +10 -> pilvinen, kylmä -1.
Ihan kuin Suomessa olisi!Ensimmäiset näköalat Bled-järvestä.Järvellä elää paljon vesilintuja mukaan lukien järven oma joutsen perhe.
20 minuuttia kävelyä ja saavuimme kahvilaan, jossa tarjoillaan kuuluisaa kakkua (Blejska kremsnita), jota valmistetaan vain tässä kyseisessä kahvilassa ja pakkohan sitä oli maistaa :) 


Tämän jälkeen vielä järven kiertäminen ja Nova Goricaan lähtö. Mitkä maisemat <3


su 11.2.

Pitkään nukkuminen.
Panovec-metsä.
Ruokakauppa.
Siinä meni minun sunnuntai, rentoutumalla :)
<3Tälläinen musiikki soi joka viikko ainakin kolmena eri päivänä asuntolassa. Asukkaat ovat mukana tanssimassa ja nauttimassa :)
Hvala!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti