sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Kuusamoon!

Uutta seikkailua kohti, tällä kertaa Kuusamoon. Työssäoppiminen 4 viikon ajan Adventure Apes yrityksessä. Yritys toteuttaa erilaisia tapahtumia ja matkoja, sekä erilaisia ohjelmapalveluita, jotka ovat suunniteltu asiakkaiden henkilökohtaisten toiveiden mukaan.

pe 15.2.

Tänään oli matkustuspäivä Kuusamoon. Aamulla lähtö 9.00 ja perillä Kuusamossa olin 18.00, taukoja pidin tarvittaessa. Ajoa oli yhteensä n.7 tuntia. Sää oli onneksi hyvä ja tiet kunnossa, joten ajo oli mukava. Vastaanotto oli todella lämmin ja heti tuli kotoisa olo. Totta kai kestää taas hetki, että tottuu uuteen tilanteeseen, mutta tuntuu ihan siltä, että tämähän saattaakin olla mukavaa😅 Majoitus minulla on vanhassa omakotitalossa, jossa muutkin työntekijät asuvat (vähän on sellainen asuntolafiilis, mutta rento ja lämmin, kodinomainen. Tulee ihan mummola mieleen!)
la 16.2.

Päivä alkoi ruokakauppa käynnillä. Illalla olisi tulossa n.40 leirikoululaista majoittumaan ja aterioimaan Seikkailuapinoille. Kaikki ruuat haettiin itse kaupasta. Onneksi kuivaruoat oli jo hankittu etukäteen, mutta kaikki muu piti hankkia. Pari tuntia ja n. 20 kauppakassillista myöhemmin sai huokaista. 3 kukkurallista kauppakärryllistä saatiin hankittua ruokaa ja sekin riittäisi vain pariksi päiväksi. 

su 17.2.

Täällä ei ole normaalia 8-16 työpäivää vaan töitä tehdään kellon ympäri. Normaalit työntekijät aloittavat työt yleensä 7-8 aikaan aamusta ja lopettavat kello 22.00 illalla. Hyvin huomaa tässä millaista yrittäjän arki on (varsinkin matkailualalla). Töihin tullaan ennen kuin asiakkaat heräävät ja työt lopetetaan, kun asiakkaat menevät nukkumaan. Totta kai päivän aikana pidetään kunnon taukoja ja pyritään tekemään työtehtävät ripeästi, mutta silti rennosti ja rauhallisesti. Koska majoitukseni sijaitsee samassa pihapiirissä, kuin työpaikkani (kotini on siis työpaikkani) teen myös töitä kellon ympäri. Mutta koska minulla on koulun puolesta se tietty sallittu tuntimäärä mitä saan tehdä viikossa, olemme keksineet toimivan keinon tähän. Teen töitä silloin kun huvittaa 😅 No ei ehkä niinkään, tässä esimerkki tästä päivästä: Herään aamulla yhdeksältä, aloitan työt kymmeneltä, aamiaisen poiskorjauksella ja pelastussuunnitelman lukemisella, tämän jälkeen lounas ja sauvojen huoltoa. Kahdelta päätän, että haluan lähteä hiihtolenkille, kysyn luvan ja pääsen. Eli siis olen nyt tehnyt töitä n.5,5 tuntia. Takaisin töihin 18.00 kun asiakkaiden illallinen pitää korjata pois ja pääsen kun on valmista. Eli siis teen työpäiväni näin ripotellen. 

Tässä vielä muutama kuva hiihtoretkestäni:
Uutta viikkoa kohti!💋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti